Farbror Fläsk Historia

Historien om Farbror Fläsk & Bröderna Brus börjar för många många år sedan, på ett gym i Malung, Dalarna, Sverige vid namn Nickes Gym (Träningscenter). Året var 1992. Där träffades två glada Malungspojkar, en var tjock och glad och hette Björn, den andra liten och söt och var döpt till Fredrik.

Björn Eriksson (Sång, Percussion & Gitarr)

BJÖRN ERIKSSON (Still alive)
Född:1970 i Malung,  Dalarna, Sverige.

Bandhistoria: Småpotatis, Distortion, Billy And The Beerbellies, 
Standard Selection, Shining, Nobby Tåfjutt Revival.

Bakgrund: Connecto kablage AB, Ljud/ Ljus tekniker, TV redigering, regissör, biografmaskinist. Discjockey Hundfjället, Frilans arrangör i Malung, Underground, castingproducent i Sikta mot Stjärnorna 1999  m.m. Arbetar just nu åt Bandbörsen Entertainment i Stockholm och med sitt egna företag; BEEP M&M & Rocka Fett HB.

Istället för att träna diskuterade istället pojkarna musik och kom snart fram till att det saknades någonting i musikbranschen. Det saknades spelglädje, spontanitet och drag
- Detta måste åtgärdas, sade Fredda bestämt.  Jajamän, svarade den tjocka glada pojken, 
vi bildar ett eget rock n´roll band !!!

fb.gif (9366 bytes)

FREDRIK BÖRJESSON (1992 tom 2000 R.I.P)
Född: 1971 i
Malung,  Dalarna, Sverige.

Bandhistoria: Anyone for Tennis, Backstreet boys, Dr.Drag, 
Walters, m.m m.m.

Bakgrund: Arbetar som Lärare, musikalartist, teater, arbetar med barn. 
spelar trubadur med polaren AG i Dr.Drag.

Och så blev det, pojkarna kontaktade genast den bästa och snyggaste basisten som fanns att tillgå, 
snickaren Jörgen Torsper.

Jörgen Torsper (Bas)

JÖRGEN TORSPER (Still alive)
Född: 1973 i Malung, Dalarna, SWEDEN

Bandhistoria: ANYONE FOR TENNIS, BACK STREET BOYS, 
DIV. HÅRDROCKS BAND.

Bakgrund: Bandets pyrotekniker och basist. Arbetar som hantverkare i Stockholm. Har tidigare arbetat inom samma område. Har även ett eget företag; BASSBOOM.

Sedan följde veckor av slit och svett i den lilla replokalen under gamla Sandbäcks Café. 
Den tjocka glada pojken kontaktade Mikael Schwalm, som på den tiden var restaurangchef på Hotell Hundfjället i Sälen. Succén var ett faktum!
Fredda spelade gitarr & sjöng, Björn slog på synth-trummor och Jörgen spelade bas och var snygg. Efter ett par månader tröttnade bandet på ljudet av elektrifierade 80-tals trummor och det var dags att göra en drastisk förändring i gruppens konstellation. Batteristen och tandläkarsonen Anders Gunnarsson kontaktades.

ag.gif (51152 bytes)

ANDERS GUNNARSSON  (1992 tom 2000 R.I.P)
Född: 1971 i Malung / Dalarna / SWEDEN

Bandhistoria: Christofferson Boogie Band, Anyone for Tennis,
 Div.Latino band, Fredrik Swahn m.m

Bakgrund: AG gick musikhögskola för batterister. Drog till Cuba och lirade Congas. Spelar tillsammans med Fredda i trubadur duon Dr.Drag. Kör MC.

Detta bidrog till ett helt nytt och fantastiskt sound. Björn fd trummis åkte istället till Mora och inhandlade ett begagnat keyboard som han började spela på.
Fler och fler spelningar bokades och Farbror Fläsk och Bröderna Brus gjorde en hel rad av bejublade framträdanden på både Hotell hundfjället och Hotell Bügelhof. 1000-tals berusade skidåkare beskådade "Fläsket" som i rask takt utvecklades till ett mer och mer samspelt gäng. Gagerna och speltillfällena ökade, mer kvalité på bandet krävdes.

Det var nu dags att köpa in ännu en medlem i bandet - Lars Melin, keyboardist & låtskrivare

Lars Melin (Keyboard & Sång)

LARS MELIN (1999 tom 2002 R.I.P)
Född 1972 i Stockholm / SWEDEN

Bandhistoria: Shining, Melody Mixers, Rock Box. m.fl.

Bakgrund: Lars arbetar som låtskrivare på heltid tillsammans med Jan Hedlund. 
Han är den enda i rockbranschen som har legat först i Vasaloppet efter 35 km. Lars Arrangerade Nordic Country Festival, han skrev musiken till teatern "Om Natten", han medverkade i teatern "På Gränsen" och började sin yrkeskarriär med att sälja brandsläckare i Göteborg.

Vid Millenniumskiftet var det dags för ännu en förändring i bandets konstellation. Pga av att Fredda & AG arbetade med sin trubadur duo Dr.Drag, och livnärde sig helt på denna verksamhet beslutade man att ta in 2 nya medlemmar i Farbror Fläsk. Och som ny gitarrist plockade man ut det bästa på marknaden, nämligen Anders "Släggan" Eriksson, tidigare gitarrist i bandet "Crane Beach Band".

ANDERS "Släggan" ERIKSSON (Still alive)
Född 1968 Dalarna, SWEDEN

Bandhistoria; Crane Beach Band, Dedication m.fl.

Bakgrund:  Hurtig gympalärare från Transtrand. Bor för tillfället i Borlänge. 
Spelar gura som han vore besatt av djävulen. En flickfavorit i bandet.

Och som ny batterist i bandet tog man även en till medlem ur bandet "Crane Beach Band", nämligen Jan "Speedlund" Hedlund, som även huserade som slaktare på Konsum i Malung. Detta innebar att istället för Fredrik plockades istället keyboardisten Lars Melin med sin sköna stämma, i front position.
JAN "Speedlund" HEDLUND (1999 tom 2002 R.I.P)
Född 1972 Dalarna, SWEDEN

Bandhistoria; Shining, Crane Beach Band, Melody Mixers, Annies Country´n´rox, Steam, Dedication, Bitches Brew m.fl.

Bakgrund: Jan är låtskrivare på heltid tillsammans med Lars Melin. Han är en superfantast av bandet Europe, men all annan gammal hårdrock ligger också Jan varmt om hjärtat.

Vill du se Jan göra trum-solo ? Klicka <  HÄR >

År 2002 blir turnerandet för tungt för Lars & Jan, de vill slå sig till ro hemma i Malung och skriva egna låtar med AOR bandet Coastline. De tappra soldaterna Björn, Jörgen och Släggan kämpar vidare med ett antal inhoppande keyboardister under resterande av årets turne.

På de långa vägarna stöter bandet en dag på en av Sveriges kanske svängigaste trummisar, Niklas Hilleskär. Genast blir Nilkas Fläsk trummis  nr 4. Och vilket lyft för bandet, uj uj uj uj uj.

Niklas Hillerskär (Just Born)

Född Falun, Sverige

Bandhistoria; D-Club, P-Floyd, Falu Funk Förening.

Bakgrund: Niklas är heltidsmusiker samt en riktigt, go, glad kille.

Istället för att plocka in en fast femte medlem i bandet beslutar man att köra med vikarier tills något nytt dyker upp. Bland dessa ses t ex tangent fantomerna Fredrik Enström & Fredrik Thellander. Även rocksättningen med 2 gitarrister funkar klockrent, där bl a Eddie Erixon och Jocke Backman.

THE SAGA CONTINUES....

Eric Anders Bojfeldt
Född 1965 Dalarna, Sverige

Bandhistoria; United, Bocca Bandet, Hockey Orkestern, Purple Rain, Schlagerbandet, Glenn Hughes, King Sigurd, Thunder, Björn Afselius.

Bakgrund: Bojen är troligen världens bästa gitarrist. Han är en varm och kärleksfull människa, många kallar honom guds son. Bojen är låtskrivare, producent, krogägare, ljudentrepenör, studioägare m.m m.m Bojen är den bästa vän en männsika kan ha, man vill ligga med honom och sova sked med honom 24 timmar om dygnet.


Det som händer 2007 är att Fläskets trogna basist Jörgen Torsper som har varit med från starten tar pappaledigt i några år framöver. Därför får Anders Släggan Eriksson ta över basen efter Jörgen och sättningen blir nu; Björn säng och percussion, Bojen sång och gitarr, Släggan bas, Niklas sång och trummor.

Nu fortsätter Farbror Fläsk att erövra Grekland, Norge, Finland och Danmark med bejublade konserter från nattklubb till festivaler....

Start Uppåt Nästa