Recention Julbordsunderhållning Bolanche 2007

DalaDemokraten
 
Mysjul med Chip and Dale på Bolanche
 Mysjul med Chip and Dale på Bolanche
Björn Eriksson och Anders Bojfeldt går under namnen "Chip and Dale
(30 kilo senare)" när de underhåller julbordsgästerna.

FOTO: JONAS STENTÄPP


[Nöje
12/17/2007 5:50:00 AM
Stå-upparen Martin Soneby misslyckas totalt. Det är faktiskt första gången jag varit med om att en komiker får lämna scenen på grund av att ingen i publiken lyssnar.
Men huvudakten Chip and Dale gör kvällen till en mysig och trevlig tillställning.

 

Julbord Bolanche,
Borlänge 14/12


Jag skulle hålla mig borta från julborden i år, men va tusan - det är ju så gott.
Och jag ångrar inte besöket på Bolanche i fredags.
Laxar, sillar, pastejer, Janssons, korvar... Ja ni fattar, det är smaskens.
Årets underhållning på Bolanche julbord är ”Chip and Dale”, eller med andra ord ett soft Farbror Fläsk med Björn Eriksson och Anders Bojfeldt i spetsen.

Mysiga hits

De framför ganska mysiga hits som ”Fly me to the moon” och ”Amore”. Trummorna är utbytta mot smekande vispar på en liten låda, och elgitarren är utbytt mot en akustisk. Det är snyggt och skickligt.
Och även om Chip and Dale inte lyckas vara riktigt lika roliga som Benny & Nisse (som varit julbordsunderhållare på Bolanche flera år) så glimmar de till då och då med sin humoristiska sida. Exempelvis med återkommande ”opera”-toner och Björns imitation av Chubby Checker. Dessutom kan Bojfeldt ha dragit årets snapsvisa, ”skriven av Ingmar Bergman”; Tystnad..... tagning!
Men publiken just denna kväll är riktigt svårflirtade. Under hela första akten är det tydligt att de är mer intresserade av maten och sina egna jobbarkompisar än av underhållningen. Det är först mot slutet av andra delen som Chip and Dale får respons.
Och den inbjudna gästen, stå-upparen Martin Soneby är det nästan synd om. Han får noll respons, och det är svårt att veta om han kan vara rolig, för han kommer aldrig igång utan lämnar istället scenen efter att han recenserat sig själv med två ord; Inte bra.

JONAS STENTÄPP